Raamat "Tere,Volli"

Mina loen praegu raamatut "Tere,Volli" selle raamatu autor on Ilmar Tomusk.
Raamat algab sellega ,millised nägid välja Volli vanemad siis kui Vollit veel ei olnud.Volli isa oli siis palju noorem ja kandis vuntse.Volli ema oli ka palju noorem.Volli emale ei meeldinud vuntsid.Ta palus need maha ajada ja kohe pärast seda tulid pulmad.
Volli ema ja isa ei teadnud millal Volli täpselt sünnib seda ei teadnud Volli ka ja isegi arstid ei teadnud.
Kui Volli ema ja isa olid juba 10aastat abielus olnud siis Volli otsustas nüüd on õige aeg sündida.
Alguses oli Vollil ema kõhus ruumi palju aga igakuu jäi seda aina vähemaks.Ühel õhtul kui isa oli Tallinast koju jõudnud märkas ta ,et Volli ema kõht oli kohe eriti suur.Volli teadis siis et nüüd on aeg sünida .Ta ootas kuni kell sai pool üks öösel ja siis hüppas ema püsti ja karjatas "lähme nüüd".
Isa hüppas voodist ka püsti.T proovis mitu korda kampsunit jalga ,tal läks aega enne kui sai aru et püksid käivad jalga ja kampsun selga.
Siis jooksid ema ja isa trepist alla ja istusid isa tööautosse.See auto meeldis Vollile see oli suur nagu laev.
Kui ema ja isa Rakvere haiglasse jõudsid siis arst käskis Volli emal hingeldama hakata,siis heitis Volli ema pikali ja siis Volli sündiski.Arst ütles "tubli ja terve laps".


Volli isa ostab videomaki

Volli isa tahtis juba ammu osta endale vidomaki sest see teeks pereelu palju lihtsamaks.Siis saaks ema oma lemmik filmid lindile salvestada ja ta saab neid vaadata kasvõi kümme korda.
Isa ostis maki ära ja tõi selle koju.Ta ühendas selle telekaga ja siis hakkasid rohelised tuled vilkuma.
Kui isa ja ema hommikul tööle läksid ütles isa Vollile ,et videomaki ei tohi katki teha.
Kui telekast multikad telekast läbi said mõtles Volli ,et vaataks midagi maki pealt.
Volli mõtles kaua mida vaadata ,lõpuks võttis ta raamaturiiulist punamütsikese raamatu ja toppis selle maki sisse aga pilti ei tulnud ette.Ta rammutas maki ja sikutas juhtmeid aga sellest abi ei olnud.Lõpuks võtis ta raamatu maki seest välja.Ta proovis sinna veel panna asju,paberit ja pliiatseid aga ka sellest kasu ei olnud.Lõpuks võttis Volli moosi purgi ja valas selle moosi maki sisse.Aga ikka ei hakanud makk tööle.Varsti tulid koju Voli ema ja isa ja Volli kurtis neile et makk ei tööta.Volli isa võtis puldi vajutas nuppu alguses ei juhtunud nagu midagi aga siis hakkas maki sees suitsu tulema.
Isa ja ema nägid põrandal moosipurki mis oli tühjad.Isa läks näost täitsa värvliseks ja siis kukkus pikali.


Raamatus on veel palju ägedaid jutte millega Volli hakkama saab.
Mulle meeldis veel "Volli on lind"
Volli elas 9 korruselises majas.Selle maja aknast oli hästi näha vanalinna torne.Aknast vaadates tundusid puud nii väikse ja inimesed nagu lego mehiksed.Vollile meeldisid väga linnud.Ta mõtles tihti et tahaks olla ka lind või siis lennata nagu lind.Volli oli kunagi lennanud lennukiga siis ta oksendas ema kleidi täis ta arvas et linnuga lennata on kindlasti palju vahvam.
Volli otsustas linnuks hakata.Ta pidi välja nägema nagu lind,selleks oli vaja tal sulgi sest ilma sulgedeta on lind nagu grill kana.See väljend meeldis mulle raamatus väga ja ajas mind naerma.
Volli võttis isa sulejope sest ta teadis et seal sees on suled.Ja ta arva et isa nagu nii kunagi lennata ei taha seega pole tal sulgi vaja.Volli tahtis nii väga linnuks saada et ta tegi ennast liimiga kokku ja püherdas sulgede sees seni kuni ta oli üleni sulgedega kaetud.

Kommentaarid

  1. Tubli, et loed. Iga kord, kui uued peatüki loed, siis ka postitad (edaspidi). Eks!?

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Samueli võlupadi